+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

Et levende og lysende hjem

Spesielle lyseffekter og designerlamper preger den nye eneboligen i Vennesla.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen (Tellus Kommunikasjon) og Johan Unhammer

– Jeg ville prøve noe nytt, og fikk hjelp av en interiørekspert, forteller Helge Mushom.

Gjennom byggefirmaet han eier og driver, har han oppført en rekke eneboliger i nabolaget.

– I de fleste av byggeprosjektene bruker jeg Søgne Elektriske på alt elektroarbeid. Derfor var det naturlig å gjøre det samme i mitt eget hus, sier Mushom.

HAN OPPLEVER elektrikerne fra Søgne Elektriske som faglig dyktige og enkle å forholde seg til.

– Og så er de pålitelig. Skulle det være noe feil, så kommer de og rydder opp med en gang. De stiller opp når vi trenger dem, sier Mushom.

Fra stuevinduet nyter han denne januarmorgenen et fantastisk fargespill som solen skaper i horisonten, mens han nipper til en kopp kaffe – laget av den integrerte kaffemaskinen som kan styres via en app.

MEN DET ER ikke bare soloppgangen som er spektakulær. Det er også belysningen i og rundt eneboligen. På garasjeporten, langs hele gjerdet mot naboene og ved blomsterkassene er det montert LED-striper. Svømmebassenget har også egen belysning. Alt utelys slås av og på automatisk.

Boligen har to ladestasjoner for elbiler – en utenfor og en i garasjen. På begge er det uttak til to ladere. Når bilene lader, kobles varmtvannstanken ut.

– Det er selvsagt også lagt opp slik at bilen lader når strømmen er billig, sier Thomas Strømmen, elektriker hos Søgne Elektriske.

Det er han som har hatt hovedansvaret for all elektromontasje i eneboligen.

– DETTE ER DEFINITIVT en jobb utenom det vanlige. Det er få boliger som har så mye avansert utebelysning. Og inne er det mange kule lyseffekter – som LED-stiper i trappa, opplyst vinskap, spesielle spotter og flere designerlamper, sier Strømmen.

Boligen er forsynt med luft-til-vann-varmepumpe. Og på taket har Mushom et solcelleanlegg som kan produsere opp til 9,2 kWt. Begge deler er koblet av Søgne Elektriske.

– Det er gøy jobbe med prosjekter som dette som er litt spesielle. Vi har selvsagt hatt en plan da vi starter. Likevel er det alltid en del avklaringer som må gjøres underveis. Men jeg synes det er blitt veldig greit til slutt, sier Strømmen.

– Ja, det er ikke alt som har vært like enkelt å koble, smiler Mushom.

– Til noen av lampene fulgte det kun med en brosjyre på polsk. Men Thomas fikset det veldig bra, slår han fast.