+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

Hjalp Sjøspeiderne med nytt sikkerhetsutstyr

Søgne Elektriske spanderte montasje av AIS på Sjøspeidernes nye seilbåt.

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

AIS er et automatisk identitetssystem som sender ut signaler som forteller hvem du er og hvor du er. Dermed kan du bli oppdaget av andre båter og ferdes tryggere på sjøen.

– Det er en veldig spesiell historie rundt denne båten, sier Jan Martin Johannessen, som jobber som tekniker hos Søgne Elektriske.

EN AKTIV SEILER fra Moss fikk i fjor helsemessige utfordringer, og varslet at han ønsket å gi bort båten sin – en Grinde 27 – til den første Sjøspeider-gruppen i Norge som meldte seg. Raskest ute var Rødøy-speiderne, som holder til rett nord for Polarsirkelen.

Båten ble hentet i Moss av Steinar Monsen, som er aktiv i Sjøspeiderne lokalt. Men før den ble seilt nordover, stoppet den i Søgne for litt vedlikehold.

– VI BLE SPURT om vi kunne installere en AIS om bord. Det svarte vi selvsagt ja til. For oss i Søgne Elektriske er det fint å kunne støtte slike prosjekter når vi har mulighet til det, sier Johannessen, og legger til:

– Sjøspeiderne er en vanvittig flott organisasjon som gir barn muligheten til å lære sjømannskap i trygge og gode rammer.

MANNEN SOM ga bort båten sin, ønsker å være anonym. Men han gikk med på å la båten delvis bli oppkalt etter seg.

Rødøy-speidernes nye seilbåt har nemlig fått navnet Isbjørn Rødøy FSK.