+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

Sikrer festivaldeltakerne lyd og kald drikke

Søgne Elektriske sørger for strøm til Høllesanden Live. Dermed kan Onsdagsbandet trygt skru forsterkerne på full guffe førstkommende lørdag.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi klatrer opp i nærmeste strømstolpe og kobler oss på. Først setter vi opp tre bokser, som igjen har tre undersentraler. Herfra legges kabler med strøm til scenen og en kjølekontainer, forteller elektrikerlærling Mats Håtveit.

Han spenner på seg stolpeskoene, og begynner å klatre. Fra toppen av masta har han upåklagelig utsikt til Høllen og festivalområdet.

RUNDT 1000 billetter er solgt. Så her blir det pakket med folk når Onsdagsbandet fra Mandal entrer scenen på lørdag.

– Når vi arrangerer festivaler, er god strømtilførsel naturligvis veldig viktig. Og det gjelder å finne samarbeidspartner på elektro som vet hva dette handler om, som er raske og fleksible. Søgne Elektriske leverer på alt dette, sier Øyvind Knutsen, som er områdeleder for Høllesanden Live og medeier i arrangørselskapet.

HAN HAR TIDLIGERE brukt et større elektrikerfirma til å rigge festivalstrøm, men synes etter hvert at det ble altfor tungvint.

– Det ble for langt opp til beslutningstakerne, og derfor skiftet vi til Søgne Elektriske. De hjalp oss første gang på Sørlandets Matfestival inne i byen tidligere i sommer, og leverte helt sinnssykt bra. Vi hadde over 60 utstillere, som alle trengte strøm. Alt gikk knirkefritt, sier Knutsen.

HØLLESANDEN LIVE er en dagfestival, men aktiviteter for barna på dagen og konsert for de voksne om kvelden.

En stor kjølekontainer skal sørge for at publikum kan kjøpe kalde forfriskninger. Den må ha mye strøm. Men mest sluker alt som skal skje på scenen.

– Vi må ta høyde for at festivalen på det meste trenger 75 kilowatt – og det er ganske mye. Derfor har vi lagt opp til tre bokser med 63 ampér i hver. To av dem går til scenen, den siste til kjøling, sier Halvor Aamodt, prosjektleder hos Søgne Elektriske – som også er sponsor for Høllesanden Live.

HVER BOKS ER et byggestrømskap med egen måler. Når arrangementet er over, sender strømleverandøren faktura til Søgne Elektriske, som igjen viderefakturerer arrangøren.

– Det fine er at kunden kun trenger å forholde seg til oss. Vi sender melding til nettselskapet før vi kobler oss på strømledningen og når vi er ferdige. Dessuten har vi eget utstyr som kabler, sikringsbokser, underfordelere og mye annet utstyr – som normalt sett er dyrt å leie av utleieselskap. Her bidrar vi med dette uten å belaste arrangøren for dette, sier Aamodt.

Totalt disponerer Søgne Elektriske rundt 50 byggestrømskap. Mange av dem leies ut til håndverkere som trenger strøm på byggeplasser. Men også båteiere som trenger landstrøm til båten er på kundelisten – i tillegg til arrangører av konserter, festivaler og liknende happenings.