+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

På hytteoppdrag i skjærgården

Når hytteeiere trenger elektrikerhjelp, rykker Søgne Elektriske raskt ut.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Hvis det haster og hytta ikke ligger altfor langt unna, kan vi være hos kunden i løpet av en halv time. Og vi disponerer også egen båt, som vi kan benytte til oppdrag i skjærgården, forteller montør Thomas Strømmen.

Sammen med lærling Jonathan Salbuvik er han på jobb i Kumlefjorden mellom Tånevik og Ålo. Her ligger feriehyttene som perler på en snor.

PÅ EN DEM er byggmester Henning Røyseland i full sving med å renovere det ene badet.

– Det skal det legges varmekabler, justeres litt på noen kabler og byttes noen lyskilder. Da er det fint å kunne ringe til Søgne Elektriske. De kommer alltid når de skal og gjør en veldig god jobb, sier Røyseland.

HAN BYGDE faktisk denne hytta sammen med sin far i 1991. Nå er han blitt spurt av eieren om å foreta en liten oppgradering.

– Det har vært en lekkasje på badet, så det må bygges nytt. I tillegg er det noen småting rundt forbi, sier Røyseland, som har samarbeidet med Søgne Elektriske gjennom en årrekke.

– Det er nok det elektrikerfirmaet jeg har brukt mest. De er flinke både på nybygg og renovering, og gjør jobben raskt. Det siste er viktig for denne kunden. Når sommerferien starter, må alt arbeidet her være ferdig, sier han.

MENS THOMAS legger nye varmekabler på badet, installerer Jonathan en ny lampe i kjelleren.

– Den gamle funket ikke. Men nå blir det lys i kjelleren, smiler Jonathan, som er selverklært klimaflyktning fra Bergen. Planen er å bli værende på Sørlandet når han er ferdig med læretiden.

– JEG TRIVES veldig godt i Søgne Elektriske. Arbeidsoppgavene er varierte og miljøet på jobb er topp, sier Jonathan, og får støtte fra kollega Thomas.

– Jeg liker å tro at det gode arbeidsmiljøet smitter over på kundeservicen. Vi får i alle fall ofte høre at vi har hyggelige ansatte. Bredden i kompetansen i Søgne Elektriske er også større enn hos mange andre. Uansett oppgave, så har vi folk som kan gjøre jobben – enten det er om bord i båter, i industrien eller i private hytter og hus, sier Thomas.