+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

beate er knallforøyd med elektrikerhjelpen

Da kjellerstuen i det 50 år gamle huset på Hamresanden i Kristiansand skulle omgjøres til en ny utleieleilighet, fikk Søgne Elektriske jobben med å skifte det elektriske anlegget.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Alt av strøm er lagt om. Vi har installert et nytt sikringsskap, lagt nye kabler og montert nye stikkontakter og brytere på soverommet, i stua og på kjøkkenet, forteller Thomas Strømmen.

Med seg har han lærling Jonathan Salbuvik, som ligger og skrur på alle fire under benkeplaten på kjøkkenet.

– Her skal det inn en oppvaskmaskin, forklarer Jonathan.

DET VAR TIDLIGERE kun én elektrisk kurs i hele kjellerstuen. Det er for lite for når det skal bygges leilighet med flere elektriske apparater trekker mye strøm.

– I tillegg til oppvaskmaskin, vil det nye kjøkkenet få kjøleskap og komfyr med platetopp og stekeovn. Dessuten er det varmekabler på badet. For at alt skal virke uten at sikringen slår ut, måtte vi legge opp seks kurser, sier Thomas.

HUSEIER BEATE HAFNOR er pensjonist og håper utleieleiligheten skal kunne gi henne litt ekstra inntekter. Hun har fått hjelp av barna til legging av nytt gulv og montering av nytt kjøkken.

Men noen oppgaver må utføres av autoriserte fagfolk.

– Jeg er knallfornøyd med elektrikerjobben som er gjort. Thomas og kollegene hans er helt enestående. I tillegg til at de utfører godt håndverk, kommer de med tips til hvordan ting kan løses – og det er en service jeg setter veldig pris på, sier Beate, mens hun observerer monteringen av en ny utelampe.

– NÅR AIRBNB-GJESTENE ankommer, må de gå rundt huset for å komme inn i leiligheten. Da må vi jo ha litt lys, smiler Beate, som ble anbefalt Søgne Elektriske av en nabo.

– Det var en god anbefaling. Så den kan jeg gi videre, slår den den blide pensjonisten fast.