+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

leverte full elektropakke til villa

I tøff konkurranse med flere andre firmaer, vant Søgne Elektriske elektrojobben med den eksklusive eneboligen på Justneshalvøya i Kristiansand.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi har levert en totalpakke med alt av belysning inne og ute, røykvarsler, internett og el-billading, forteller montør Thomas Strømmen, mens han nyter fjordutsikten gjennom panoramavinduene i stua.

Rundt ham er rengjøringspersonell i full gang med å vaske ned boligen. Utenfor legges de siste steinene på plass i oppkjørselen. Om få dager blir boligen overlevert til huseier.

– VI ER FERDIGE med vårt. Det har vært en omfattende jobb. Vi har brukt mellom 400 og 500 timer. I veggene her ligger det sikkert to kilometer med rør, sier Thomas.

Han har samarbeidet tett med Søgne Elektriskes prosjektleder Halvor Aamodt, som har hatt all kundekontakt. Også flere av lærlingene har deltatt i monteringsjobben. En av dem er Jonathan Salbuvik.

– Det er gøy å få jobbe med et hus som er så spesielt. Boligen er spekket med mange unike løsninger, sier Jonathan.

KUNDEN HAR i stor grad vært med å velge alt av belysning. Thomas legger ikke skjul på at monteringen av lamper tidvis har satt ham litt på prøve.

– Her er det mye belysning som vi ikke monterer til daglig. Men vi liker litt utfordringer, smiler Thomas.

Mens lampene tidvis har krevd sin montør, har LED-stripene garasjeporten, i gangen og på kjøkkenøya vært «grei skuring» for montørteamet.

DET ER OGSÅ lagt opplegg for solcellepanel og jacuzzi. Og i garasjen er det montert en elbillader av typen Saptec Go.

– Dette er en såkalt smartlader som kan lade opp til 22 kilowatt. Du kan styre den etter strømprisen og lade når det er billig. Dessuten er det mulig å koble den opp mot smarthussystemer, sier Thomas.

SØGNE ELEKTRISKE har hatt flere oppdrag på Justneshalvøya de seneste årene. Byggeaktiviteten i området er omfattende. Thomas & Co. har så langt hatt elektrojobben på ni boliger.

– Vi regner på jobber og leverer tilbud. Ofte får vi oppdragene, fordi vi er billigst og best, slår Thomas fast og blunker lurt.