+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

Ingen festival uten strøm

I helgen braker det løs igjen. Uten Søgne Elektriske ville det verken blitt lyd på scenen eller kalde drikker under årets Høllesanden Live.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Tekniker Arne Christian Andersen og montør Torstein Lia Stålesen er i full gang med å trekke kabler fra festivalområdet og bort til nærmeste strømstolpe. Snart skal de klatre opp i stolpen og koble seg på strømnettet.

Som i fjor settes det opp bokser og undersentraler.

– Festivalen trenger enda mer strøm i år, så vi tilrettelegger for det, sier Andersen.

FREDAGENS headliner er Luxus Leverpostei. Men også OMB og Johnny Sandåker skal på scenen. Lørdag er det klart for Return og Onsdagsbandet

Søgne Elektriske er med som sponsor og sikret festivalen strøm i fjor også.

Øyvind Knutsen, som er områdeleder for Høllesanden Live og medeier i arrangørselskapet, var da strålende fornøyd med elektrikerjobben som ble utført.

HVER AV BOKSENE som blir satt opp er et byggestrømskap med egen måler. Når arrangementet er over, sender strømleverandøren faktura til Søgne Elektriske, som igjen viderefakturerer arrangøren.

Dermed trenger kunden kun å forholde seg til Søgne Elektriske.

– Vi sender melding til nettselskapet før vi kobler oss på strømledningen og når vi er ferdige. Dessuten har vi eget utstyr som kabler, sikringsbokser, underfordelere og mye annet utstyr – som normalt sett er dyrt å leie av utleieselskap. Her bidrar vi med dette uten å belaste arrangøren for dette, sier Halvor Aamodt, prosjektleder hos Søgne Elektriske.

TOTALT DISPONERER Søgne Elektriske rundt 50 byggestrømskap. Mange av dem leies ut til håndverkere som trenger strøm på byggeplasser.

Men også båteiere som trenger landstrøm til båten er på kundelisten – i tillegg til arrangører av konserter, festivaler og liknende happenings.