+47 38 05 30 30 post@sogneelektriske.no

Forsyner byggeplassen med strøm

Søgne Elektriske disponerer rundt 50 mobile kasser med byggestrøm, som leies ut til håndverkere fra Hovden til Høvåg.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus kommunikasjon

– Det er kjempeflott. Her får vi all strømmen vi trenger til spisebrakke, belysning, båndsag og avfuktere, sier tømrer Morten Eikeland.

På Vedderheia i Søgne jobber Morten og lærling John Henrik Glomså fra Bico med oppføring av to eneboliger i kjede. Utbygger for prosjektet er Verdal & Trysnes.

PÅ BYGGEPLASSEN er det satt opp en oransje boks med byggestrøm, som er koblet til everket sitt nærmeste koblingspunkt. Dette er en midlertidig løsning som sikrer tilgang til strøm under anleggsperioden.

Normalt settes det opp en fordelingssentral på 63A-230V og 40A-400V med egnede stikkontakter. Sentralene plasseres hensiktsmessig i forhold til aktivitetene i prosjektet.

– Tidligere kom alt av verktøy med ledninger. Nå går mesteparten på batteri. Dermed trenger vi ikke like mye strøm lenger, sier Morten Eikeland.

I DEN ORANSJE kassen er det montert en strømmåler. All strøm forhåndsbetales av Søgne Elektriske, som viderefakturerer sine kunder for faktisk forbruk.

– Fordelen for kundene er at de kun trenger å forholde seg til oss. Vi henter strøm og tilkobling fra everket sin nærmeste tilgang, monterer kassen og følger opp alt med nettselskapet, sier prosjektleder Halvor Aamodt hos Søgne Elektriske.

Etablering av byggestrøm krever ofte kabler og annet utstyr. Søgne Elektriske har alt som trengs, og gjør dette smidig og greit for kundene.

– KUNDENE TRENGER bare å ringe oss, så fikser vi resten, sier Aamodt.

Det er ikke bare entreprenører som kjøper byggestrøm. Søgne Elektriske leverer også til båteiere som trenger landstrøm.

– Vi får også forespørsler når båter skal renoveres. Det er ikke alle som har permanent strøm på brygga, sier Aamodt.